U bent niet ingelogd, inloggen
Over ons Onze locaties Werken bij
 

Naam Talma Sionsberg verdwijnt


Stichting Zorggroep Pasana heeft op 6 november de nieuwe namen van de onderliggende organisaties bekendgemaakt. De zorggroep, die op 1 januari ontstond uit een fusie van Talma Sionsberg, Stichting Zorgcentra Dongeradeel, zorgcentrum De Stelp en zorgcentrum Talma Hoeve, gaat verder als koepel met zes onderliggende bv’s. Deze structuur zorgt ervoor dat de huidige zorghuizen en het ziekenhuis hun eigen identiteit behouden, en toch profiteren van de samenwerking.

 

De nieuwe bv’s werden op 6 november opgericht bij de notaris. Dat betekende meteen dat de naam Talma Sionsberg, die in 1997 ontstond uit een fusie van Talma Hûs en De Sionsberg, is verdwenen. Het ziekenhuis in Dokkum voert weer de naam “De Sionsberg”. Het aangrenzende verpleeghuis is nu een aparte bv geworden: De Waadwente. In Veenwouden zijn twee bv’s aangesloten bij Zorggroep Pasana: zorgcentrum Talma Hoeve en verpleeghuis Talma Hûs.

 

Stichting Zorgcentra Dongeradeel, gaat onder Stichting Zorggroep Pasana ook verder als bv. Dat betekent dat de zorgcentra Dongeraheem in Dokkum, Spiker in Ternaard en De Skûle in Metslawier nu samen Zorgcentra Dongeradeel bv vormen. Op Ameland maakt zorgcentrum De Stelp deel uit van Zorgcombinatie Ameland bv.

 

Hoewel er in de namen heel wat veranderd, blijven de organisaties verder hetzelfde. Alle zorghuizen en het ziekenhuis staan nog steeds voor goede zorg op een vriendelijke manier. Dankzij de samenwerking binnen Pasana is de zorg in Noordoost-Friesland klaar voor de toekomst.

Zoeken
Lettergrootte
kies uw lettergrootte
Contact?
hier vindt u alle gegevens.